Op de fiets in Amsterdam: een geweldige ervaring

Op de fiets Amsterdam verkennen is een geweldige ervaring. Als je op een fiets langs de grachten rijdt, voel je je een echte Amsterdammer. Hier vind je alles over prijzen, fietspaden en waar een fiets huren in Amsterdam.

Fiets huren Amsterdam

Zo ziet een echte Hollandse fiets (Fiets) eruit

Amsterdam is uitermate fietsvriendelijk. De iconische Hollandse fiets uit Amsterdam vind je op elke hoek van de straat. Geen verrassing, want in de smalle straatjes van het Amsterdamse centrum reis je veel sneller met de fiets dan met de auto. In Amsterdam zijn er naar schatting meer dan een half miljoen fietsen en meer dan 400 kilometer fietspad.

Tip – boek een begeleide fietstocht

Bij onze partner Get Your Guide kun je veel verschillende begeleide fietstochten boeken tegen schappelijke prijzen.

Lees verder om meer te weten over een fiets huren in Amsterdam en wat de beste fietsverhuurbedrijven zijn. Helemaal aan het einde van deze pagina vind je de belangrijkste tips voor veilig fietsen in Amsterdam.

Attracties en activiteiten voor u

Fiets huren in Amsterdam – alle fietsverhuur aanbieders in één oogopslag

We hebben de beste fietsverhuurbedrijven voor je getest. Hieronder vind je alle informatie. Alle aanbevolen verhuurlocaties in Amsterdam staan op deze kaart vermeld.

Kaart - Fiets huren Amsterdam

Fietsverhuuraanbieders - Klik op de afbeelding om de kaart te activeren

Een fiets huren in Amsterdam kost tussen de 5 en 15 euro per dag. Bij de meeste verhuurbedrijven betaal je een borg van 50 euro en moet je je identiteitskaart of rijbewijs achterlaten als extra zekerheid.

Tip – de juiste fiets

Meestal is het eenvoudigste fietsmodel met een terugtraprem voldoende. In Amsterdam heb je eigenlijk geen versnelling nodig want het is vrij vlak. Fietsen met handrem - voor en achter - zijn veiliger maar ook iets duurder.

In het volgende deel geven we jou details over de verschillende fietsverhuurbedrijven. Mac Bike, Yellow Bike en Black Bikes dekken het stadsgebied volledig door hun talrijke vestigingen.

Mac Bike - Rood en voordelig

De klassieker onder de fietsverhuurbedrijven in Amsterdam. In de stad kun je geen honderd meter lopen zonder een van de knalrode fietsen te zien.

Je kunt zelfs bakfietsen huren bij Mac Bike - Foto: Mac Bike - Foto: Mac Bike

Mac Bike heeft meerdere vestigingen. De grootste bevindt zich direct bij het Centraal Station en kun je niet over het hoofd zien. Je kunt kiezen uit vele verschillende modellen. Van het standaard model met terugtraprem tot en met een tandem, alle soorten fietsen zijn aanwezig. Natuurlijk zijn er ook fietsen met kinderzitjes en e-bikes.

Mac Bike biedt ook verschillende begeleide fietstochten aan (van 2 tot 3 uur voor 20 tot 25 euro).

Mac Bike

Adres:

De Ruijterkade 34
1012 AA Amsterdam

Openingstijden:

Dagelijks van 9.00 tot 17.45 uur

Prijzen:

3 uur: 7,50 € (verzekering €1,50 extra)
1 dag: 9,75 € (verzekering €3,00 extra)

Internet:

www.macbike.nl

Locatie:

Op de kaart tonen

Meestal zijn er voldoende fietsen op voorraad. Reis je met een groep van meer dan 8 personen, dan dien je vooraf reserveren op de website van Mac Bike.

Overige vestigingen (zie kaart): Weteringschans 2, Waterlooplein 199, Oosterdokskade 149, Overtoom 45.

Yellow Bike - topfietsverhuur in het geel

Ook de citroengele fietsen van Yellow Bike zijn niet weg te denken uit het straatbeeld van Amsterdam. De goed uitgeruste fietsen bieden een goede prijs-kwaliteitverhouding.

De gele fietsen van Yellow Bike - Foto: Yellow Bike

Yellow Bike heeft 3 vestigingen. Allemaal op loopafstand van het Centraal Station (Nieuwezijds Kolk 29, Oudezijds Armsteeg 22 en Wijde Kapelsteeg 1A).

Yellow Bike

Adres:

Nieuwezijds Kolk 29
1012 PV Amsterdam

Openingstijden:

Dagelijks van 9.30 tot 18.00 uur

Prijzen:

2 uur: 6€
3 uur: 8€
1 dag: 12€
2 dagen: 20€

Internet:

www.yellowbike.nl

Locatie:

Op de kaart tonen

Wanneer je een fiets wilt huren, dien je naast de huurprijs een borg van €50,- betalen en dien je je identiteitsbewijs te tonen.

Yellow Bike biedt ook begeleide fietstochten aan tegen schappelijke prijzen. De tour “Small City Bike” bijvoorbeeld duurt twee uur en voert je langs de mooiste bezienswaardigheden van Amsterdam.

Ticket voor 24-uurs
fietsverhuur

Black Bikes – onze favoriet

Black Bikes heeft in totaal 10 vestigingen in Amsterdam. Het leuke aan de fietsen van Black Bikes is de klassieke Amsterdamse stijl in effen zwart. Het ontwerp van de fietsen is meer dan een eeuw oud: waarom zou je iets goeds veranderen?

De zwarte klassiekers van Black Bikes - Foto: Black Bikes

Het grote aantal vestigingen en de lange openingstijden maken Black Bikes onze favoriet. Bovendien word je op een zwarte fiets niet direct als toerist herkend! ;)

Black Bikes

Adres:

Nieuwezijds Voorburgwal 146
1012 SJ Amsterdam

Openingstijden:

Ma - Vr.: 8.00 tot 20.00 uur
Weekend: 9.00 tot 19.00 uur

Prijzen:

3 uur: 6€
1 dag: 8,50€
2-4 dagen: 6€
> 5 dagen: 4€

Internet:

www.black-bikes.com

Locatie:

Op de kaart tonen

Een ander voordeel is dat je de Black Bikes bij elke vestiging kunt ophalen en terugbrengen, wat helaas niet vanzelfsprekend is. Bij sommige verhuurbedrijven moet je je fiets inleveren op de plek waar je hem hebt opgehaald. Niet echt praktisch!

Naast de klassieker met terugtraprem zijn er ook herenfietsen, tandems, bakfietsen, e-bikes, kinderfietsen en nog veel meer.

Om een fiets te huren heb je je identiteitskaart, een betaalpas en een borg van €50,- nodig. De optionele verzekering kost €4,50 en dekt diefstal en schade aan de fiets.

Tips voor veilig fietsen in Amsterdam

In het stadscentrum van Amsterdam bestaat naar schatting 60% van het verkeer uit fietsers. Bij zo'n hoog verkeersvolume zijn kleine aanrijdingen onvermijdelijk. Maar maak je geen zorgen, je hoeft geenszins bang te worden. Door de goed aangelegde fietspaden komen er relatief weinig aanrijdingen voor.

Het allerbelangrijkste: er altijd cool uitzien ;-)

Hier zijn onze tips om veilig te fietsen in Amsterdam (als je geen zin hebt om te lezen, bekijk dan deze leuke video.

  • Zet je fiets altijd goed op slot. Diefstal is aan de orde van de dag!
  • Parkeer nooit op voetpaden of waar parkeren verboden is. Verkeerd geparkeerde fietsen worden door de politie meegenomen.
  • Rijd altijd (indien mogelijk) op het fietspad. Rijd altijd aan de rechterkant. Stop bij rode lichten.
  • Ook in Amsterdam geldt “rechts heeft voorrang”. Geef daarom voorrang aan verkeer dat van rechts komt.
  • Stop nooit plotseling of verander nooit abrupt van richting. Laat met handsignalen zien dat je van richting verandert.
  • Pas op voor trams en taxi's. Ze hebben voorrang op de speciale rijstroken.
  • De smalle banden kunnen gemakkelijk vast komen te zitten in tramrails. Het is het beste om schuin of haaks over de rails te rijden.

Dat was ons grote overzicht over fietsen in Amsterdam. Heeft u nog vragen of tips voor andere reizigers? We kijken uit naar uw commentaar.

Commentaren

Opmerking

Er zijn affiliate links op deze pagina. Als u boekt (of iets koopt) via een affiliate link, ontvangen wij een kleine commissie. De commissie helpt ons om deze site draaiende te houden. U betaalt geen cent meer.